VALPAR

❤️ Vi planerar för valpar våren 2022 ❤️

Pappa: Lejonessa Touch Of America ”Iso”
HD:A/A ED:0/0 EOAD:Fri
Mamma: Lejonessa Swish Qwandoya ”Swish”
HD:A/A ED:0/0 DM:Fri JME:Fri

Om föräldrarna:
Vi hoppas att vår fina Swish ska bli mamma våren 2022! Swish är ett riktigt energiknippe som älskar all form av aktivering och träning. Hon är väldigt mjuk och följsam i sitt sätt mot oss människor och jag har aldrig haft en hund som anstränger sig så mycket för att göra rätt som hon gör. Dessutom är hon liten och otroligt smidig i allt hon gör. Hon är väldigt gosig och älskar att ligga nära allt och alla. I lek med andra hundar är hon betydligt okänsligare och hon har mycket i jakt i sig. Hon är en frisk hund som aldrig varit hos veterinären för annat än vaccinationer, avmaskning och rutinröntgen.

Den tilltänkta pappan kan man säga är utvald redan innan det fanns en mamma då han är vår egen uppfödning. Trots att vi när han föddes inte hade någon tik att använda honom på valde vi att låta Iso bo i en fodervärdsfamilj med förhoppning om att en vacker dag ha en tik som kunde uppfylla våra drömmar om valpar efter honom. Vi hoppas nu att den dagen närmar sig…

Iso är en mycket snäll och mjuk hane som bor hos våra fantastiska fodervärdar Thomas, Marie och Elin Nylander som även har Koda från vår sound-kull. Vi har haft förmånen att låna med Iso på några resor och utställningar och han är en fröjd att ha omkring sig. Oerhört trygg och cool i alla situationer och utan någon som helst hanhundsaggressivitet. En riktig Ferdinand som tycker om att betrakta sin omgivning även om det också finns en hel del bus i honom.

Vi hoppas och tror att denna kombination ska resultera i fina familjehundar med en bra balans mellan mammas och pappas energier. En av de saker jag uppskattar mest hos mina hundar är deras förmåga att växla mellan aktivitet och passivitet och den egenskapen hoppas jag även dessa valpar ska få. Även exteriört är förhoppningen att de ska kunna komplettera varandra bra i styrkor och svagheter.

Några bilder på Swish & Iso finns här nedan men det finns betydligt fler på deras respektive sidor:

Valparnas stamtavla
Inavelsgrad 1,0 %

Är du intresserad av en valp från oss framöver?
För mig går kvalitet före kvantitet och därför har jag inte valpar särskilt ofta. Jag vill kunna följa och utvärdera de kullar jag haft noggrant innan jag planerar för nästa kombination.

Min ambition som uppfödare är att finnas ”där” för mina valpköpare när det behövs. Som valpköpare är du alltid välkommen att kontakta mig och inga frågor ska kännas jobbiga att ställa.

I gengäld förväntar jag mig att du som valpköpare både vill och har möjlighet att lägga tid på din hund. Du behöver inte vara tävlingsintresserad men bör vilja gå kurser, komma på valpträffar och se hunden som en självklar familjemedlem. Jag värdesätter också god kontakt med alla mina valpköpare livet ut.

Jag vill att alla köpare ED/HD-röntgar sina hundar när de är 12-18 månader gamla samt deltar i det gemensamma BPH (mentalbeskrivning) jag ordnar för hela kullen.

När valparna levereras är de vaccinerade, avmaskade och id-märkta. Med dem följer också:

Stamtavla (registreringsbevis i SKK)
SKK:s köpeavtal
Besiktningsintyg från veterinär
Försäkring mot dolda fel i 3 år (Svedea)
Mat för de första dagarna
Ridgeback-skolan
Filt med mamma-lukt
Och viktigast av allt: Ett löfte om att du som köpare alltid är välkommen med dina frågor!

Vi bor i norra Vallentuna och seriöst intresserade är välkomna på besök för att träffa oss och våra hundar! För dessa valpar finns ju också möjligheten att träffa både mamman och pappan.

Varmt välkommen att kontakta oss på susanna.martell@showdog.se eller 0736-508 518 om du är intresserad av en valp från oss!