> Hem

> Nyheter

> Smilla

> Parning

   - Mer om Chango

   - Kombinationens stamtavla

> Valpar

> Bilder

> Kontakt

> Gästbok

Smilla Chango © Nancy Dressel
SUCH NUCH SvCH SV-06
Jupi-Lis Isolde
INT NORD FIN UCH NV-05-06 NORDV-06
Masithela's Irresistible Chango

Efter mycket noggrant övervägande har jag kommit fram till att det vore enormt synd om inte Smilla skulle ges chansen att få bidra med sina fina egenskaper i aveln. Den främsta anledningen till mitt beslut att låta para henne under våren 2007 är hennes goda hälsa. Fram till dagens datum har Smilla varit en kärnfrisk hund. Hon är fulltandad och röntgad med A på höfter och UA på armbågarna.

En hel del letande, rådfrågande och funderande har nu dessutom resulterat i att jag funnit den hanhund som jag tror kommer komplettera henne på bästa vis. Hanen heter Masithela's Irresistible Chango och bor i Norge.

Förutom att vara en mycket ståtlig Rhodesian Rigebackhane är Chango en levnadsglad och härlig hund. Tillsammans med sin matte Marit Hjartøy, Kennel Kangelani, tävlar han lydnad och de har dessutom haft oerhörda framgångar i utställningsringen. Uppfödare och delägare Tonje Solberg på Kennel Masithela har också all anledning att känna sig stolt över sin uppfödning då Chango är född i en kull där samtliga syskon är friröntgade, skottfasta och friska.

Kombinationen Smilla x Chango hoppas jag ska ge sunda hundar med mycket arbetslust. Exteriört är min förhoppning såklart korrekta hundar. Råkar de dessutom bli välkonstruerade och fina är ingen gladare än jag. Bakom Chango finns anlag för levernos vilket möjliggör eventuella levernosta valpar.

Valp

Inavelsgrad 1,6%

INT NORD FIN UCH NV-05-06 NORDV-06
Masithela's Irresistible Chango

DKUCH FINV-99 INT&NORDUCH NORDV-00 S VCH SV-95
Ukukhanya Scout The Red Baron

AM SA CH
Karoskloof Bayezana Naka

USCH
Nomvuyo Tikkun
N DK Ch Nord.V-98 NV-00
Ami Sariba
USCH
Wyndrunhr's Inyangani Jasper
NUCH
Exgate's Heartbreaker Called Punky


SUCH NUCH SvCH SV-06
Jupi-Lis Isolde


SUCH
Duméla Ra Diamond We Chimanjika
DKUCH FINV-99 INT&NORDUCH NORDV-00 S VCH SV-95 Mohaget's Maskot
SUCH
Duméla Ma Chandra
FINUCH NUCH
Jupi-Lis Zorayah
FINUCH SUCH
Djungelkattens Imbue Ridged Isak
Elin