VALPAR

Vi hoppas på valpar runt den 20 februari 2024 med leverans i vecka 16 – Varmt välkommen att kontakta oss om du är seriöst intresserad av en valp ur denna mycket efterlängtade kull <3

Pappa: C.I.B. SEUCH SEVCH Lejonessa Sound Of Echo ”Echo”
HD:BB ED:00 BPH:Ja
DM:Fri JME:Fri EOAD:Fri
Hemofili:Fri D-locus:Fri
B-locus:B/b Ridge:R/r
Mamma: Amageba’s Vizuri Michana Mpeudwa ”Senci”
HD:BB ED:00 BPH:Ja
DM:Fri JME:Fri EOAD:Fri

Det är med stor förväntan vi presenterar vår kommande valpkull som förhoppningsvis blir vår första efter en egenuppfödd hane. Echo är bror till vår älskade Sox och en hane som vi tycker fantastiskt mycket om på alla vis. Mentalt och exteriört är han precis vad vi uppskattar och strävar efter. Snäll, mjuk och positiv! Echo är sedan tidigare pappa till vår goa Nala som är en fantastisk hund att leva med.

Mamma till sin första kull hoppas vi vår norska tik Senci ska bli. Senci bor hos Odd Einars syster Silje med familj i Lillehammer. Där lever hon vanligt familjeliv med allt vad det innebär med barn, katt, aktiviteter etc. Hon är en lugn och trygg hund som, efter att ha varit på äventyr tillsammans med oss, vi vet finner sig i allt man hittar på. 

Från denna kombination förväntar vi oss snälla och relativt enkla familjehundar utan överdriven vakt- eller jaktinstinkt. Med det sagt kommer de fortfarande växa upp till stora, starka ridgebacks som behöver aktiveras både fysiskt och mentalt för att må bra.

Bakom både Echo och Senci finns flera legendariska storvinnande utställningshundar. För den intresserade finns stamtavla och massa bilder på både föräldrar och förfäder nedan. Det ska bli mycket spännande att se vad dessa två relativt typlika hundar, som trots det, har 0% i inavelsgrad kan producera tillsammans.

Här nedan finns också info om vad vi erbjuder dig som vill bli en del av vår lilla Lejonessa-familj samt vad vi förväntar oss av dig som är intresserad av en valp från oss.

Varmt välkommen att kontakta oss för en pratstund och med frågor om oss, våra hundar och vår filosofi <3

Bilder på föräldrarna:

Valparnas stamtavla Inavelsgrad 0.0 %

* Senci är än så länge bara inlagd som tävlingshund hos SKK därav ej fullständig stamtavla.

Valparnas stamtavla i bilder:

Är du intresserad av en valp från oss?
För mig går kvalitet före kvantitet och därför har jag egentligen inte valpar särskilt ofta. Jag vill kunna följa och utvärdera de kullar jag haft noggrant innan jag planerar för nästa kombination. Efter en del otur med mina tidigare tilltänkta avelstikar står jag dock nu plötsligt med tre fantastiska tikar från helt olika linjer som jag hoppas ska bli mammor hos oss. Någon storskalig uppfödning kommer vi dock aldrig ha utan alla Lejonessor och deras familjer är lika viktiga för oss!

Vi prioriterar alltid valpköpare som haft kontakt med oss under en längre tid och är intresserade av att fortsätta ha det under hela hundens liv. Därav är majoriteten av våra valpar reserverade redan när de föds. Så om du är seriöst intresserad av en valp från oss – ta gärna tidig kontakt! 

Min ambition som uppfödare är att finnas ”där” för mina valpköpare när det behövs. Som valpköpare är du alltid välkommen att kontakta mig och inga frågor ska kännas jobbiga att ställa.

I gengäld förväntar jag mig att du som valpköpare både vill och har möjlighet att lägga tid på din hund. Du behöver inte vara tävlingsintresserad men bör vilja gå kurser, komma på valpträffar och se hunden som en självklar familjemedlem.

Jag vill att alla köpare ED/HD-röntgar sina hundar när de är 12-18 månader gamla samt deltar i det gemensamma BPH (mentalbeskrivning) jag ordnar för hela kullen.

När valparna levereras är de vaccinerade, avmaskade och id-märkta. Med dem följer också:

Stamtavla (registreringsbevis i SKK)
SKK:s köpeavtal
Besiktningsintyg från veterinär
Förmånlig och rabatterad försäkring via eget ombud i Svedea
Försäkring mot dolda fel i 3 år i Svedea
Ett års medlemskap i SRRS (Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige)
Mat för de första dagarna
Filt med mamma-lukt
Och viktigast av allt: Ett löfte om att du som köpare alltid är välkommen med dina frågor!

Vi bor i norra Vallentuna och seriöst intresserade är välkomna på besök för att träffa oss och våra hundar! Varmt välkommen att ta kontakt på susanna.martell@showdog.se eller 0736-508 518 om du är intresserad av en valp från just oss!

Är du enbart nyfiken på rasen rekommenderar vi dig istället att följa med på en av de RR-promenader som rasklubben (SRRS) ordnar regelbundet. Alternativt besöka en utställning och prata med oss där samt att träffa flera olika uppfödare.