VALPAR

Vår nästa valpkull väntas i vecka 9, 2023

Pappa: Ch Chase Wild Goose Sangoma
HD:A/A ED:0/0 OCD:Fri LTV:Fri Dilute:D/D
DM:Fri JME:Fri EOAD:Fri Ridge:R/r
Mamma: ”Nala”
HD:A/A ED:0/0 DM:Fri JME:Fri
EOAD:Fri Ridge:R/R BPH:Ja

Om föräldrarna: Nala är en socialt oemotståndlig tik som kom till oss med buller och bång som omplacering våren 2021. Hon charmade snabbt hela flocken och trots att det absolut inte var läge fick hon stanna hos oss. Det fanns helt enkelt inget annat alternativ just då av flera anledningar!

Nala har ett hjärta av guld och tycker om ALLA hon möter – både 2- och 4-benta. Hon är otroligt social, tillgänglig och snäll. Hon har också en rejäl motor och fullt ös medvetslös är hennes motto. Älskar dessutom vatten och leksaker så vi brukar kalla henne för vår ridgeback retriever. Hon är fullt frisk och friröntgad på höfter/armbågar samt DNA-testad fri för DM, JME och EOAD. BPH-beskriven med ett fint resultat och utställd med CK.

Tilltänkt pappa till kullen är stiliga Chase Wild Goose Sangoma. Han är född hos Edyta Ossowska, kennel Sangoma, i Polen men bor nu i Tyskland hos Gabriele Fuchs, kennel Ngikhona. Jag har har haft span på honom i många år då jag länge hoppades på en valp från hans syster som tyvärr aldrig blev dräktig. Nu hoppas jag kunna addera många av de fantastiska hundar som finns i den stamtavlan via Chase istället.

Gabi som lever med Chase och själv har använt honom i sin avel beskriver honom som en mycket vänlig, aktiv och social hane. Han är väldigt barnkär av naturen, klok och försiktig runt familjens barnbarn. Med dem han känner är han en stor teddybjörn. Han älskar långa promenader och olika former av aktivering. Det finns också lite jaktlust i honom. Han är sparsamt utställd men trots det saknar han endast ett cacib för sin internationella championattitel. Han är fullt frisk och även testad fri från att vara anlagsbärare av diverse åkommor. Info finns ovan och det går såklart också bra att fråga oss om alla dessa förkortningar:-) Detta kommer bli Chase första kull i Norden vilket känns spännande och vi ser så mycket fram emot dessa valpar.

Då Nala är så otroligt social och tillgänglig vore det extra roligt om någon av hennes valpar skulle hamna i ett hem där den fick verka som social tjänstehund av något slag. Vi söker också dig som vill samarbeta med oss kring en tik och eventuellt även en hane. Gärna med intresse av utställning och boendes i Stockholm eller Uppsala.

Vi prioriterar alltid valpköpare som haft kontakt med oss under en längre tid och är intresserade av att fortsätta ha det 🙂 Därav är majoriteten av våra valpar reserverade redan när de föds. Så om du är seriöst intresserad av en valp från oss – ta gärna tidig kontakt! 

Mellan jul och nyår satte vi kurs mot Tyskland för att träffa Chase. Det var bokstavligen talat kärlek vid första ögonkastet mellan Nala och Chase så de fick till två fina parningar. Chase överträffade också alla mina förväntningar. Han är en otroligt fin hane – både mentalt och exteriört. Så nu hoppas vi om möjligt ännu mer på valpar mellan dessa två i början av mars månad.

Bilder på föräldrarna:

Valparnas stamtavla Inavelsgrad 0 %

Kommer snart!

Är du intresserad av en valp från oss?
För mig går kvalitet före kvantitet och därför har jag egentligen inte valpar särskilt ofta. Jag vill kunna följa och utvärdera de kullar jag haft noggrant innan jag planerar för nästa kombination. Efter en del otur med mina tidigare tilltänkta avelstikar står jag dock nu plötsligt med tre fantastiska tikar från helt olika linjer som jag hoppas ska bli mammor hos oss framöver så därför annonserar jag redan nu min planerade kull. Någon storskalig uppfödning kommer vi dock aldrig ha utan alla Lejonessor och deras familjer är lika viktiga för oss!

Min ambition som uppfödare är att finnas ”där” för mina valpköpare när det behövs. Som valpköpare är du alltid välkommen att kontakta mig och inga frågor ska kännas jobbiga att ställa.

I gengäld förväntar jag mig att du som valpköpare både vill och har möjlighet att lägga tid på din hund. Du behöver inte vara tävlingsintresserad men bör vilja gå kurser, komma på valpträffar och se hunden som en självklar familjemedlem. Jag värdesätter också god kontakt med alla mina valpköpare livet ut!

Jag vill att alla köpare ED/HD-röntgar sina hundar när de är 12-18 månader gamla samt deltar i det gemensamma BPH (mentalbeskrivning) jag ordnar för hela kullen.

När valparna levereras är de vaccinerade, avmaskade och id-märkta. Med dem följer också:

Stamtavla (registreringsbevis i SKK)
SKK:s köpeavtal
Besiktningsintyg från veterinär
Förmånlig och rabatterad försäkring via eget ombud i Svedea
Försäkring mot dolda fel i 3 år i Svedea
Ett års medlemskap i SRRS (Svenska ridgebackklubben)
Mat för de första dagarna
Filt med mamma-lukt
Och viktigast av allt: Ett löfte om att du som köpare alltid är välkommen med dina frågor!

Vi bor i norra Vallentuna och seriöst intresserade är välkomna på besök för att träffa oss och våra hundar!

Varmt välkommen att kontakta oss på susanna.martell@showdog.se eller 0736-508 518 om du är intresserad av en valp från oss!