> Hem

> Nyheter

   - 2011

   - 2010

   - 2009

   - 2008

   - 2007

   - 2006

> Smilla

> Saffran

> Semla

> "Taste" - kullen

> "Scent" - kullen

>Parning!

> Bilder

> Kontakt

> Gästbok

Söta Smilla
Smilla löper!

Det andra blodprovet visade att jag fortfarande måste ha lite is i magen. Smillas progesteronhalt låg i tisdags ännu bara på fyra. När vi ändå besökte veterinären passade vi på att göra en hälsoundersökning. Allt var tipp-topp med Smilla och hon besiktigades helt utan anmärkningar.

Glada Chango
Vi hoppas Chango ska bli så här glad över att snart få se oss igen :-)

Den 22:a december bestämde sig Smilla för att det var dags att börja löpa. Det innebär att parningen med Chango kommer att äga rum något tidigare än jag först tänkt mig. Vi ser verkligen fram emot att få träffa Chango och matte Marit med familj igen. Det enda som känns sådär är vår 220 mil långa bilresa på vintervägar. På tisdag är det dags för blodprov igen och med största sannolikhet påbörjar vi vår "lilla" Norgeresa i mitten på nästa vecka. Gott nytt 2007 önskar vi!

Sofie visar Smilla till BIM & SV-06!!!
2006-12-10 Smilla BIM och SV-06 på Stora Stockholm!!!

Smilla vinner bästa tik
2006-12-09 Smilla - bästa tik på Stora Stockholm!

I lördags begav vi oss till Älvsjömässan där jag och Smilla i påskas startade vår utställningskarriär. Jag hade i ett svagt ögonblick lovat min vän Sofie Lönn att visa en Faraohund åt henne så hela förmiddagen spenderade vi kring Faraoringen. Även om det kunde gått betydligt bättre för tiken jag visade hade Kennel Enigma oerhörda framgångar då deras Vega blev BIR (senare BIG 2) och de vann bästa uppfödargrupp (senare BIS-R). Ett stort, stort grattis till er!

Efter lunch förflyttade vi oss bort till rigeback-ringen. För första gången skulle jag inte visa Smilla själv utan Sofie skulle ta henne. Smilla var på sitt allra gladaste och bästa humör när de entrade ringen så det blev en hel del hopp och skutt. Sofie har dock nerver av stål, och som den otroligt duktiga handler hon är, lyckades hon visa Smilla hela vägen till att bli dagens bästa tik. I och med det erhöll Smilla både CACIB och den oerhört fina titeln SV-06!!! Hon kvalificerade sig också till Crufts 2007 men vi hoppas ju ha en riktigt bra anledning till att inte kunna åka ;-). I BIR/BIM fick Smilla dock se sig slagen av ståtliga Rex Ventors Hero, grattis Eva!

Jag antar att jag inte ens behöver försöka förklara hur oerhört nöjd, stolt och glad jag är över vårt första utställningsår. Det kunde knappast varken ha börjat eller avslutats mycket bättre! Tusen tack till alla snälla människor som hejat på oss och ett särskilt stort tack till Sofie - du är bäst!

Jag visar Glimma
Ett suddigt bevis på att jag visat en faraohund :-)


Smilla & Chango
2006-11-25 Smilla träffar Chango

Jag och Smilla har varit i Norge av en mycket speciell anledning. Efter långt och noggrant övervägande har jag nämligen bestämt mig för att låta para Smilla så vi åkte dit för att träffa den tilltänkte hanen. Eftersom han överträffade alla mina förväntningar känns det nu oerhört kul att äntligen få avslöja att, om allt går enligt planerna, så kommer Smilla under våren 2007 paras med Masithelas Irresisteble Chango. Läs mer om parningen här>>.