VALPAR

Planerad kull sommaren 2019

Pappa: NUCH Kangelani’s Gentle Teo Son Of Clay
”Teo”
HD:B/B ED:0/0 EOAD:Bärare DM:Bärare
Mamma: PLCH FINCH Lejonessa The Sixth Sense ”Svea”
HD:A/A ED:0/0 EOAD:Fri DM:Fri JME:Fri

Om föräldrarna:
Vi hoppas att vår Svea ska bli mamma sommaren 2019! Svea är den ständigt superglada och snälla hunden med en otroligt positiv inställning till det mesta. Hon hittar på mycket bus hos sin familj och är en riktig mattjuv. I nya miljöer är hon fantastiskt trygg och cool och hon är en fröjd för mig som uppfödare att ha med sig på resor, utställningar, träningar etc. Svea är en frisk hund som aldrig varit hos veterinären för annat än vaccinationer, avmaskning och rutinröntgen.

Den tilltänkta pappan är som vanligt utvald med stor omsorg och heter Kangelani’s Gentle Teo Son Of Clay. Teo som han kallades föddes 2007 hos Kennel Kangelani några veckor efter att jag varit där och parat min Smilla (Sveas mormor) och jag träffade då hans fantastiska mamma Zena vid flera tillfällen. Teo var en av åtta valpar i Kangelani’s helt enastående G-kull med dubbla världsvinnare, europavinnare och flertalet multichampions där samtliga dessutom har/hade oslagbart trevliga temperament. Teo är nog den i kullen som är mest okänd men trots det är han Norsk utställningschampion och pappa till tre fina och friska kullar, två i Norge och en i Ryssland.

Teo dog nästan 11 år gammal och jag fick tyvärr aldrig chansen att träffa just honom men jag har träffat flera av hans goa syskon. Hans uppfödare Marit beskriver Teo som en supertrevlig, trygg hund som inte behövt någon miljöträning. En hund som bara kunde tas med på det mesta och inte hade några problem med andra hanhundar. Även andra som träffat honom nämner egenskaper som lätthanterad, enkel och mycket balanserad.

Och så här fint skrev Teos husse och matte till mig:

Vi hoppas och tror att denna kombination ska resultera i härliga familjehundar! Tack Marit, Kennel Kangelani, för förtroendet och chansen att använda Teos semin <3

Bilder på Teo:

Valparnas stamtavla
Inavelsgrad 0,0 %

Är du intresserad av en valp från oss?
För mig går kvalitet före kvantitet och därför har jag inte valpar särskilt ofta. Jag vill kunna följa och utvärdera de kullar jag haft noggrant innan jag planerar för nästa kombination.

Min ambition som uppfödare är att finnas ”där” för mina valpköpare när det behövs. Som valpköpare är du alltid välkommen att kontakta mig och inga frågor ska kännas jobbiga att ställa.

I gengäld förväntar jag mig att du som valpköpare både vill och har möjlighet att lägga tid på din hund. Du behöver inte vara tävlingsintresserad men bör vilja gå kurser, komma på valpträffar och se hunden som en självklar familjemedlem. Jag värdesätter också god kontakt med alla mina valpköpare livet ut.

Jag vill att alla köpare ED/HD-röntgar sina hundar när de är 12-18 månader gamla samt deltar i det gemensamma BPH (mentalbeskrivning) jag ordnar för hela kullen.

När valparna levereras är de vaccinerade, avmaskade och id-märkta. Med dem följer också:

Stamtavla (registreringsbevis i SKK)
SKK:s köpeavtal
Besiktningsintyg från veterinär
Försäkring mot dolda fel i 3 år (Svedea)
Mat för de första dagarna
Ridgeback-skolan
Ett års medlemskap i SRRS
Filt med mamma-lukt
Och viktigast av allt: Ett löfte om att du som köpare alltid är välkommen med dina frågor!

Vi bor i norra Vallentuna och seriöst intresserade är välkomna på besök för att träffa oss och våra hundar!

Varmt välkommen att kontakta oss på susanna.martell@showdog.se eller 0736-508 518 om du är intresserad av en valp från oss!