Air-kullen

Pappa: Ch Chase Wild Goose Sangoma
HD:A/A ED:0/0 OCD:Fri LTV:Fri Dilute:D/D
DM:Fri JME:Fri EOAD:Fri Ridge:R/r
Mamma: ”Nala”
HD:A/A ED:0/0 DM:Fri JME:Fri
EOAD:Fri Ridge:R/R BPH:Ja

Individuell info om Air-valparna finns här >>

Fakta Air-kullen
Kullens födelsedatum: 2023-03-01
Inavelsgrad/ökning: 0 %
Födda valpar: 10 st varav 5 hanar & 5 tikar
Pålagda valpar: 10 st varav 5 hanar & 5 tikar
Inavelsgrad 0 %
Korrekta: 9 (5 hanar + 4 tikar)
Ridgefel: 0
Ridgelösa: 0
Dödfödda: 0
Avlivade: 0
Sinus: 0
Kroksvans: 1 tik med stubbsvans
Bettfel: 0
Kryptorkida: 0
Baksporrar: 0

HD-resultat
A:
B:
C:
D:
E:
Okänt: 10

AD-resultat
UA:
1:
2:
3:
Okänt: 10

BPH (mentalbeskrivning)
Planeras till hösten 2024
Genomfört BPH:

Om föräldrarna: Nala är en socialt oemotståndlig tik som kom till oss med buller och bång som omplacering våren 2021. Hon charmade snabbt hela flocken och trots att det absolut inte var läge fick hon stanna hos oss. Det fanns helt enkelt inget annat alternativ just då av flera anledningar!

Nala har ett hjärta av guld och tycker om ALLA hon möter – både 2- och 4-benta. Hon är otroligt social, tillgänglig och snäll. Hon har också en rejäl motor och fullt ös medvetslös är hennes motto. Älskar dessutom vatten och leksaker så vi brukar kalla henne för vår ridgeback retriever. Hon är fullt frisk och friröntgad på höfter/armbågar samt DNA-testad fri för DM, JME och EOAD. BPH-beskriven med ett fint resultat och utställd med CK.

Tilltänkt pappa till kullen är stiliga Chase Wild Goose Sangoma. Han är född hos Edyta Ossowska, kennel Sangoma, i Polen men bor nu i Tyskland hos Gabriele Fuchs, kennel Ngikhona. Jag har har haft span på honom i många år då jag länge hoppades på en valp från hans syster som tyvärr aldrig blev dräktig. Nu hoppas jag kunna addera många av de fantastiska hundar som finns i den stamtavlan via Chase istället.

Gabi som lever med Chase och själv har använt honom i sin avel beskriver honom som en mycket vänlig, aktiv och social hane. Han är väldigt barnkär av naturen, klok och försiktig runt familjens barnbarn. Med dem han känner är han en stor teddybjörn. Han älskar långa promenader och olika former av aktivering. Det finns också lite jaktlust i honom. Han är sparsamt utställd men trots det saknar han endast ett cacib för sin internationella championattitel. Han är fullt frisk och även testad fri från att vara anlagsbärare av diverse åkommor. Info finns ovan och det går såklart också bra att fråga oss om alla dessa förkortningar:-) Detta kommer bli Chase första kull i Norden vilket känns spännande och vi ser så mycket fram emot dessa valpar.

Mellan jul och nyår satte vi kurs mot Tyskland för att träffa Chase. Det var bokstavligen talat kärlek vid första ögonkastet mellan Nala och Chase så de fick till två fina parningar. Chase överträffade också alla mina förväntningar. Han är en otroligt fin hane – både mentalt och exteriört. Så nu hoppas vi om möjligt ännu mer på valpar mellan dessa två i början av mars månad.

Bilder på föräldrarna:

Valparnas stamtavla

Kommer snart!