VALPAR

❤️ Våra valpar föddes den 10/5 – alla är i dagsläget tingade! ❤️

Pappa: SE VCH DK NO NORD JV-19
Vackra Vilda Rinzai ”Risto”
HD:A/A ED:0/0 DM: Fri
JME: Fri EOAD:Fri
Mamma: Lejonessa Swish Qwandoya
”Swish”
HD:A/A ED:0/0 DM:Fri JME:Fri EOAD: Bärare

Den 10 maj föddes Swish och Ristos valpar. Det blev nio stycken – fem hanar och fyra tikar. Förlossningen gick otroligt smidigt även om Swish tog god tid på sig och vilade länge och lugnt emellanåt. Som förstagångsmamma är hon otroligt cool. Pysslar omsorgsfullt och försiktigt om sina små.

Två hanar är ridgelösa och en tik har tre kronor samt en svansknyck. En hane är mindre än sina syskon men kämpar på som en liten iller. Jag kallar honom för Batman. Alla valpar är i dagsläget tingade!

Om föräldrarna: Vår fina Swish har blivit mamma i maj 2022! Swish är ett riktigt energiknippe som älskar all form av aktivering och träning. Hon är väldigt mjuk och följsam i sitt sätt mot oss människor och jag har aldrig haft en hund som anstränger sig så mycket för att göra rätt som hon gör. Dessutom är hon liten och otroligt smidig i allt hon gör. Hon är väldigt gosig och älskar att ligga nära allt och alla. I lek med andra hundar är hon betydligt okänsligare och hon har mycket jakt i sig. Hon är en frisk hund som aldrig varit hos veterinären för annat än vaccinationer, avmaskning och rutinröntgen.

Då den först tilltänkta pappan Iso visade sig vara en riktig Ferdinand även när det kom till intresse för löptikar och jag inte hade tillräckligt med is i magen för att invänta en eventuell vändning vid höglöp beslöt jag mig för att byta hane denna gång. Hanen är dock någon jag haft span på länge och tycker väldigt mycket om både i verkligheten och ”på pappret”. Hans namn är Vackra Vilda Rinzai till vardags kallad Risto.

Risto bor i en stor flock tillsammans med fem ridgebacks, bland annat sin pappa Buddha. Mari som äger Risto beskriver honom som en riktig clown som både är enkel att leva med i vardagen men även att ha med sig på resor och olika äventyr. Hemma är han en riktig myskille som gillar att ligga nära både två- och fyrbenta. Han är social och nyfiken med en hel del vakt i sig.

Vi hoppas och tror att denna kombination ska resultera i stabila hundar som fungerar bra i aktiva familjer. Både Swish och Risto är alerta hundar som tycker om att vara med när det händer saker. Samtidigt är en av de saker jag uppskattar mest hos mina hundar deras förmåga att växla mellan aktivitet och passivitet och den egenskapen hoppas jag dessa valpar ska ärva. Exteriört är de inte helt olika men förhoppningen är ändå att de ska komplettera varandra bra i styrkor och svagheter.

Swish och Risto dejtade den 10-11 mars så om allt går som planerat föds valparna runt den 12 maj med leverans 8 veckor senare (ca 7 juli).

Några bilder på Swish & Risto finns här nedan. På Swish egen sida finns fler och på Ristos egen hemsida hittar den intresserade massor av bilder på honom samt kan se filmklipp på hela hans BPH. Alla bilder nedan på Risto samt de på Swish och honom tillsammans är tagna av matte Mari Levänen. Och de flesta på Swish av Jenny Jurnelius.

Valparnas stamtavla Inavelsgrad 0,0 %

Är du intresserad av en valp från oss framöver?
För mig går kvalitet före kvantitet och därför har jag inte valpar särskilt ofta. Jag vill kunna följa och utvärdera de kullar jag haft noggrant innan jag planerar för nästa kombination.

Min ambition som uppfödare är att finnas ”där” för mina valpköpare när det behövs. Som valpköpare är du alltid välkommen att kontakta mig och inga frågor ska kännas jobbiga att ställa.

I gengäld förväntar jag mig att du som valpköpare både vill och har möjlighet att lägga tid på din hund. Du behöver inte vara tävlingsintresserad men bör vilja gå kurser, komma på valpträffar och se hunden som en självklar familjemedlem. Jag värdesätter också god kontakt med alla mina valpköpare livet ut!

Jag vill att alla köpare ED/HD-röntgar sina hundar när de är 12-18 månader gamla samt deltar i det gemensamma BPH (mentalbeskrivning) jag ordnar för hela kullen.

När valparna levereras är de vaccinerade, avmaskade och id-märkta. Med dem följer också:

Stamtavla (registreringsbevis i SKK)
SKK:s köpeavtal
Besiktningsintyg från veterinär
Försäkring mot dolda fel i 3 år (Svedea)
Mat för de första dagarna
Ridgeback-skolan
Filt med mamma-lukt
Och viktigast av allt: Ett löfte om att du som köpare alltid är välkommen med dina frågor!

Vi bor i norra Vallentuna och seriöst intresserade är välkomna på besök för att träffa oss och våra hundar! För dessa valpar finns också möjligheten att träffa både mamman och pappan.

Varmt välkommen att kontakta oss på susanna.martell@showdog.se eller 0736-508 518 om du är intresserad av en valp från oss!