Touch-kullen

Sox_stack
Pappa: MultiChampion MultiWinner
Kennebec’s Final Answer ”Titikaka”
Mamma: SEUCH FINCH LVCH EECH LTCH BALTCH LVW-16 SEVCH Lejonessa Sound Of Silence ”Sox”

Kullens födelsedatum: 2017-06-06
Födda valpar: 7 st
Pålagda valpar: 5 st
Inavelsgrad: 0.0%


Fakta om kullen

Korrekta: 6 st (3 hanar + 3 tikar)
Ridgefel: 0
Ridgelösa: 1 (hane)
Dödfödda: 2 (korrekta hanar)
Sinus: 0
Kroksvans: 0
Bettfel: 0
Kryptorkida: 0
Baksporrar: 0

HD-resultat

A: 1
B: 2
C: 1
D: 1
E:
Okänt: 0

AD-resultat

UA: 4
1:
2: 1 (0/2)
3:
Okänt: 0

BPH

Genomfört 8/9 2018. Mer info här >

Om föräldrarna:
Vi hoppas att vår Sox ska bli mamma till sommaren! Precis som sin mor Saffran är hon en genomsnäll hund som funkar tillsammans med allt och alla. Hon är pigg och glad men har även en fantastisk förmåga att slappna av i alla tänkbara miljöer. Sox är en underbar och väldigt enkel hund att leva med. Hon älskar att vara nära och ligger mer än gärna ovanpå både oss människor och flockens andra hundar och myser. Att ligga på rygg framför kaminen är också bland det bästa hon vet.

Sox är en frisk hund som aldrig varit hos veterinären för annat än vaccinationer och ett huggormsbett. Tyvärr fick hon en 1:a på ena armbågen vid rutinröntgen av höfter och armbågar men efter långt och noggrant övervägande har vi konstaterat att vi inte kan kasta bort den goda hälsa som hon i övrigt besitter på grund av något hon inte ens lider av. Sox är nu över tre år gammal och har aldrig varit halt, stel eller liknande trots att hon lever ett mycket aktivt liv med dagligt röj i skogen och vårt sandtag med flocken, långa cykelturer etc.

Den tilltänkta pappan är utvald med stor omsorg. Han heter Kennebec’s Final Answer men kallas för Titikaka, Tino eller Titi (kärt barn har ju många namn :-)). Han bor hos Marek och Katka Vlckova, deras son samt en annan RR-hane i Tjeckien men är från början importerad dit från USA.

Den främsta anledningen till att vi valt just Titi är hans fina mentalitet. Titi är en cool hane som inte hetsar upp sig i onödan. Han är lugn och trygg och går bra ihop med andra hanhundar. Enligt hans matte Katka är han också en riktig clown som alltid är glad och njuter av varje dag i livet. Han är även en välanvänd avelshane så vi vet att han hittills har en mycket fin statistik när det gäller röntgen av armbågar och höfter. Han är sju år idag och frisk som en nötkärna.

Vi hoppas och tror att denna kombination ska resultera i fantastiskt trevliga familjehundar!

Bilder på Titikaka

Valparnas stamtavlastamtavla_sox_titi