Långhelg på Gotland

Sista helgen i augusti spenderade vi en härlig långhelg på Gotland tillsammans med Ninni och Wille som har Kibo och Echo från oss. Vi hade hyrt en gemensam stuga onsdag-söndag så vi hade gott om tid att utforska norra Gotland och Visby, äta en massa god mat och njuta av det härliga sommarvädret. Det enda som störde friden en aning var att Sox lyckats tajma sitt höglöp med sammanboendet med två hanar vilket dock löste sig hyfsat bra ändå även om det till och från var ganska synd om Kibo. Lördag och söndag var det dags för utställning där vi fick en hel del trevliga resultat. Alla bilder i detta inlägg är tagna av Björn Willner.

SoxEros
På lördagen var Sox BIM med Cert mot sin farfar Eros som var BIR. Även mamma Saffran gästspelade i ringen den dagen och lyckades bli 2:a Bästa Tik efter sin egen dotter. Domare var Lars Widén.

Uppfodargrupp
På lördagen hade Lejonessa också sin första officiella uppfödargrupp. Gruppen fick jättefin kritik och var också gallrade bland de 6 sista i stora ringen där över 20 grupper tävlade. ”Tre kombinationer. Vackra könspräglade huvuden. Utmärkt anatomi. Trevligt temperament. Vällinjerade. Ytterst välgående. Grattis till ett bra avelsresultat”.

Echomove
På söndagen hade jag äran att få visa Lejonessa Sound Of Echo ”Echo”. Han gick hela vägen till 2:a Bästa Hane och knep därmed också sitt första svenska Cert!

Echosoxringmuren
Finaste cert-syskonen Echo och Sox poserar utanför ringmuren.

Raukstrand
Besök vid Langhammars raukområde på Fårö.